Drie totaal verschillende hotspots op Ibiza: Deel 2 – Ama Lur

ama lur ibiza

Ibiza is een eiland vol uitersten en verschillen. Ook het publiek is totaal verschillend. Van hippies tot jetsetters, van families tot gays. Om hotspots te vergelijken, is dan ook niet te doen. Wij zetten 3 totaal verschillende hotspots op het gebied van food voor je op een rijtje. Elk bijzonder en elk aansprekend bij een ander publiek. In drie artikelen delen wij graag onze ervaringen met jullie…

Wellicht niet the hippest hotspot op het eiland en waarschijnlijk had je er nog nooit van gehoord en toch is Ama Lur al 35 jaar een begrip op Ibiza. Veel celebs blijken de weg naar Ama Lur (dat Moeder Aarde betekend) weten te vinden, dat tussen Ibiza Stad (9 km) en Santa Gertrudis langs de weg te vinden is. Zou je het niet weten, dan zou je de geel gekleurde finca wellicht zo voorbij rijden.

amalur-starterHet restaurant heeft licht Baskische invloeden. Vreemd genoeg spreekt niemand in de bediening van dit restaurant Engels, zelfs de eigenaar niet. En dat voor een restaurant dat al zoveel jaar buitenlandse gasten ontvangt. Als we wat vragen willen stellen over het restaurant moet de chefkok er bij geroepen worden. Bijzonder, maar het heeft ook wel zo zijn charme. Veel locals bezoeken dit restaurant voor familiediners. Menig jubileum en verjaardag wordt hier gevierd. Het interieur binnen is wat saai, maar buiten heeft het restaurant een heerlijk ruim en romantisch, gedeeltelijk overdekt, terras. Op het moment dat wij het restaurant bezoeken, is het daar echter te koud voor.

amalur-mainHet restaurant is vrij traditioneel. Verwacht geen bijzonder opgemaakte borden. Een en ander oogt nogal saai. Maar lekker is het wel. De prijzen liggen redelijk op hetzelfde niveau als Restaurante Pacha. Voorgerechten rond de 25 euro, hoofdgerechten rond de 30 euro. Nadat we 3 amuses van het huis ontvangen hebben, waarvan de uitleg ons een beetje ontgaat, omdat de Engelse vertaling uitblijft, vangen we aan met het voorgerecht.

amalur-postreIk heb gekozen voor een wellicht wat saai gerecht, Carpaccio. Daar kan natuurlijk weinig mee misgaan. Deze wordt ook heel traditioneel met kaas en dressing geserveerd, een beetje teleurstellend voor een prijs van 22 euro. Daar had ik dan wel wat meer van verwacht. Voor het hoofdgerecht ga ik voor een gekonfijte eend, die in verhouding tot het voorgerecht met 28 euro dan weer redelijk goedkoop is. Heerlijk, maar ook heel vullend. Als ik besluit dat ik het nagerecht over wil slaan, weet de eigenaar, Juan Felix, me te overtuigen toch de appeltaart te nemen. Deze is echt verrukkelijk, dus spijt heb ik achteraf zeker niet.

Ik zou Restaurante Ama Lur aanraden als je met een grotere groep een hapje gaat eten. Voor een romantische avond uit met je lief zijn er wel romantischer restaurants te bedenken (zoals bijvoorbeeld Kyupiddo). Hou je echter niet van al te veel poespas, dan is dit zeker je plek.

Restaurante Ama Lur is elke dag geopend, behalve op woensdag. Meer informatie www.restauranteamalur.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *