Drie totaal verschillende hotspots op Ibiza, deel 3: Boutique Hostal Salinas

Boutique Hostal Salinas

Een hele bijzondere plek op Ibiza en misschien wel mijn favoriet van de drie: Boutique Hostal Salinas. Alsof je een oase in de woestijn binnen loopt. Onopvallend vanaf de buitenkant (behalve de muurschildering gemaakt door Inkie) door een muur lichtelijk verborgen, vlakbij Salinas Beach, is dit een hele fijne plek. Wij maken als eerst kennis met een van de eigenaren Dusi. De gezellige Oostenrijker runt dit Hostal sinds 2009 samen met zijn vrouw Anita en hun goede vriend David.

Boutique Hostal SalinasZe zijn nog druk bezig met het hostal klaar maken voor het seizoen, als we het bezoeken. De bar wordt nog in orde gemaakt, her en der wordt geklust, maar dat weekend gaan ze officieel open. Anita heeft ons uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en te lunchen. Dusi geeft ons een rondleiding door het hotel. Jawel, hotel, want verwacht geen typisch hostal. De locatie heeft namelijk alle faciliteiten en voorzieningen voor een hotel.

Boutique Hostal SalinasHet is geen grootschalig hotel, maar een klein, knus familiehotel met 10 kamers. dat ideaal is om te boeken als trouwlocatie, waarna je met de familie kunt blijven slapen. Boutique Hostal Salinas heeft ook een ruimte om de ceremonie te voltrekken en omdat het op loopafstand is van het (Salinas) strand en de zoutvelden, heb je meteen een mooie romantische locatie voor de trouwfoto’s in de omgeving. Maar ook de lounge-tuin is schitterend aangelegd met water en een bruggetje en geschikt voor mooie foto’s.

Boutique Hostal SalinasTijd om een hapje te gaan eten. De kaart bevat zo veel heerlijke gerechten, dat we moeite hebben om te kiezen. We besluiten wat kleine hapjes van de kaart te nemen. Terwijl we wachten op wat ons voorgeschoteld gaat worden, arriveert de gastvrije Anita. We hebben veel vragen en die beantwoordt ze geduldig. De liefde voor hun plek op het eiland spat er vanaf. De eigenaren zorgen dat je je thuis voelt in hun oase, wat een hele prettige ervaring is op het zeer populaire en daardoor soms wat onpersoonlijke Ibiza. Het eten, onder meer een salade geitenkaas, hamburger en de Ceviche smaken echt heerlijk. Zeer smaakvol. De kok gebruikt dan ook alleen maar biologische en verse ingrediënten en dat proef je.

Boutique Hostal SalinasWil je Boutique Hostal Salinas boeken, wees dan snel, want ze hebben uiteraard maar beperkt ruimte. De kamers zijn alleen rechtstreeks te boeken bij het hotel zelf, dit kan via de website boutiquehostalsalinas.com. Zijn ze volgeboekt in de periode dat je wilt gaan, ga dan in ieder geval bij ze langs voor een drankje of hapje om even te ontsnappen aan alle drukte van Salinas Beach en te genieten van al het lekkers dat je voorgeschoteld wordt. We kunnen je verzekeren dat ook jij verliefd wordt op dit plekje!

Binnenkort in onze vlog meer over deze leuke plek op Ibiza…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *