Drie totaal verschillende hotspots op Ibiza: Deel 1 – Restaurante Pacha

Pacha

Ibiza is een eiland vol uitersten en verschillen. Ook het publiek is totaal verschillend. Van hippies tot jetsetters, van families tot gays. Om hotspots te vergelijken, is dan ook niet te doen. Wij zetten 3 totaal verschillende hotspots op het gebied van food voor je op een rijtje. Elk bijzonder en elk aansprekend bij een ander publiek. In drie artikelen delen wij graag onze ervaringen met jullie…

Allereerst bezochten wij Restaurante Pacha. Pacha is natuurlijk al decenia lang een begrip op het eiland. Al bijna 45 jaar huist de club, bekend van de twee kersjes, op Ibiza. De club is nog steeds hot & happening en de grote namen zoals Bob Sinclar, Robin Schulz, Martin Solveig  en David Guetta draaien er regelmatig. De club heb ik regelmatig bezocht tijdens mijn bezoeken aan het eiland, maar het er naast gelegen restaurant had ik nog nooit bezocht. Tijd voor een kennismaking dus.

OctopusHet restaurant vind je links naast de ingang van de club. Op de een of andere manier had ik een strakke jetset-achtige entourage verwacht. Maar dat was het totaal niet. Het gordijntje naast ons doet ons eerder denken aan een van der Valk restaurant. Lange mensen moeten enorm uitkijken dat ze het hoofd niet stoten aan de lage balken. Het restaurant is verder wel sfeervol aangekleed, maar verwacht niets spectaculairs. Een overwegend wit interieur met rode verlichting. De kleine ruitjes geven eerder een brocante gevoel, dan een strakke hippe tent.

zeebaarsHet merendeel van de bezoekers om ons heen doet zich tegoed aan sushi. Er wordt toast met een tapenade op tafel gezet. We krijgen geen uitleg over de tapenade. Dit blijkt bij navraag Bacalhau te zijn (gedroogde kabeljauw). Wij besluiten niet voor sushi, maar voor een drie-gangen menu te gaan. Ik kies voor de gegrilde octopus als voorgerecht, gevolgd door zeebaars als hoofdgerecht. Beide gerechten zijn echt heerlijk en smaakvol. De octopus is heerlijk mals en heel lekker gekruid. De prijzen vallen ook nog enorm mee. Een gemiddeld hoofdgerecht ligt tussen de 25-30 euro. Bij een naam als Pacha verwacht je dat deze toch wel wat hoger ligt. De porties zijn niet groot, maar meer dan voldoende.

CherryDe bediening, die overigens gewoon in spijkerbroek en shirt rondloopt, is wel heel rap. Slechts 5 minuten zit er tussen het voor- en hoofdgerecht, waardoor we al binnen een uur klaar zijn met eten. Tijd voor een break, gevolgd door een dessert. Ik kies voor de Cherry Explosion, al klonk de Chocolat Orgasm ook heerlijk. We zitten tenslotte in de Pacha. En dus krijg ik het bekende Pacha kersje, dat overigens wel voor 14 euro op de kaart staat, als dessert geserveerd. Heerlijk! Als restaurant-bezoeker heb je vrij toegang tot de club, dus uitbuiken maar en de dansvloer op! Reserveren is dan ook echt wel een must en ik vermoed dat het restaurant bij de grote namen al heel ver vooraf volgeboekt zal zijn. Pacha restaurant is in de zomer dagelijks geopend en in de winter kan je er in de weekenden terecht.

Op 24 mei a.s.  vindt de officiële openingsparty in de club plaats. Die avond betaal je voor het menu in het restaurant (het IMS Legends Diner) en toegang voor de club € 150. Voor meer info of reserveren check www.restaurantepachaibiza.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *