Starstruck in Barcelona

Renaissance Hotel Barcelona

Het voordeel van een perstripje is vaak niet alleen de kennismaking met het merk, waar je voor uit bent genodigd, maar vaak kom je ook op plekken waar je normaal zelf niet zou komen. Ik heb in de afgelopen jaren meerdere malen het genoegen gehad om op die manier in Barcelona te mogen vertoeven. Ik verbleef onder meer in het W Hotel, maar die kennen we inmiddels wellicht allemaal wel. Wat mij betreft meer bijzonder is het Renaissance Barcelona Fira Hotel van de Marriott keten.

Renaissance Barcelona Fira zwembad op dak

Ik moet zeggen: de locatie van het hotel is misschien niet de allerbeste. Het hotel ligt een klein beetje afgelegen in L’Hospitalet de Llobregat, net iets buiten de stad. Binnen 15 minuten ben je echter in het centrum en op het vliegveld. Voor business trips ideaal, want het ligt in de buurt van het Fira Convention Centre. Het hotel is zo’n 110 meter hoog met een geweldig zwembad met bar op het dak met uitzicht over de hele stad. WOW!

Renaissance Barcelona Fira kamer

De kamer zien er echt geweldig uit. Geheel uitgevoerd in wit met een bladvorm als raam. Het Atrium van het hotel lijkt een grote jungle, want deze staat vol met planten, waardoor je het idee hebt dat je midden in de natuur in de stad zit. Super relaxed en rustgevend. Het hotel is ook uitermate stil. Op je hotelkamer hoor je vrijwel niets van de buitenwereld en andere hotelgasten. Dit gecombineerd met een heerlijk bed gegarandeerd voor een goede nachtrust.

Suarez

In Barcelona kan je natuurlijk heerlijk shoppen, maar ook cultureel doen, zoals een bezoekje brengen aan Parc Guell en La Sagrada Familia. Hou je van voetbal? Ga dan naar niet alleen naar Camp Nou, maar ook naar de wijk Gava Mar of het strand aldaar, Platja de Gaba. Grote kans dat je een bekende voetballer tegen het lijf loopt. Onder meer Messi, Valdes en Suarez wonen in deze buurt. En laten wij de laatstgenoemde nou tegenkomen bij Strandtent Kauai Gava! Overigens niet alleen een goede plek om voetballers te spotten, maar ze serveren er ook nog eens de meest heerlijke tapas.

El Borne

Een van de leukste wijken van Barcelona vind ik El Borne. Een leuk hip wijkje met leuke winkeltjes, wijnbarretjes en terrasjes. Wil je cultureel doen, vind je hier ook het Picasso Museum en de Gotische wijk. Wij liepen ook nog eens Maik de Boer tegen het lijf in deze week. Nou ja!

gallito barcelonaIn de buurt van het eerder genoemde W Hotel Barcelona is het ook altijd goed toeven. Niet alleen is er een heerlijke boulevard met een mega Desigual winkel (en tevens hoofdkantoor), maar er zitten ook super leuke restaurantjes zoals Restaurant Gallito, waar hip en happening Barcelona komt en waar je tijdens een heerlijk diner en drankje uitkijkt over de boulevard, het strand en de zee. Het restaurant is simpel maar leuk ingericht in een beachy stijl. We love it!

Heb jij ook tips voor een tripje naar Barcelona? Let us know! Wie weet bezoeken we volgende keer jouw hotspot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *