Vliegen met alleen handbagage

Handbagage

Vroeger kon ik compleet in de stress raken als ik moest reizen met alleen handbagage. Inmiddels ben ik na jaren (korte) perstripjes wel een pro geworden in het inpakken van alleen handbagage. Het ligt er wel een beetje aan wat de eindbestemming is, maar over het algemeen weet ik alles wel in een klein koffertje te proppen. Wat tips:

  • Zorg voor een koffer die exact in de ruimbagage vakken past, zodat je de inhoud vol kan benutten. Dit verschilt soms per maatschappij, dus hou het wel in de gaten. Meestal is dit ongeveer 55 x 40 x 20/25cm. Alleen EasyJet laat maar 50cm toe. Onder andere Cabin Max heeft goede koffers en tassen voor een redelijke prijs waar lekker veel in kan en die onder de maximale grootte vallen. Let ook op het gewicht van je koffer of tas.
  • Trek de kleding die de meeste ruimte in beslag gaat nemen, of zwaar is, gewoon aan. Jeans, truien, jassen, laarzen… trek ze aan! In het vliegtuig kan je alles alsnog uittrekken en zeurt niemand er over als je extra ruimte inneemt in het bagagevak.
  • Voor de dames: neem een jurkje mee, waar je zowel ’s avonds als overdag iets aan hebt. Ga je uit of heb je een etentje? Spice je jurk op met een ketting en clutch. Zorg dat het een makkelijk zittend jurkje is, dat je ook eventueel overdag aan kan met een paar teenslippers.
  • Gooi alle reinheid (nou ja, bijna alle dan…) overboord en draag kleding meerdere malen (zie ook de tip hierboven). Die spijkerbroek staat ook leuk met een ander topje, shirt of blouse. Als je je onderbroek maar wel verschoont en een heerlijk geurtje in je tas (onder de 50ml en in een plastic afsluitbaar zakje!) doet ook wonderen…
  • Neem de hotelshampoo van de vorige trip mee! Gebruik je de shampoo of badschuim niet ter plekke of is deze weer netjes aangevuld? Neem het mee! Deze formaatjes passen prima in je handbagage (in een zakje uiteraard) bij je volgende trip. Koop anders mini verpakkingen bij bijvoorbeeld Kruidvat of Etos of reisflacons die je zelf kunt vullen.
  • Neem schoenen mee die weinig ruimte in beslag nemen en niet te zwaar zijn. Vaak volstaat een paar hakken of gympen om extra mee te nemen. Je zwaarste of grootste schoenen trek je natuurlijk gewoon aan. Ga je naar de zon, dan zijn teenslippers makkelijk en weinig ruimte in beslag nemend.
  • Bij sommige maatschappijen mag je nog een accessoire zoals een laptop meenemen. Maar je kunt een laptoptas natuurlijk ook gewoon volgooien met andere spullen en alleen een smartphone of tablet meenemen.

    Heb jij een goede handbagage tip? Deel hem met ons!

One Comment

  1. Goed advies. Zit wat in! Nog altijd een uitdaging voor mij, maar ik reis van Azie naar Europa en terug, dus het weer werkt vaak niet mee.
    Shampoo etc van het hotel is vaak niet die ik wil….haha.. droog haar enzo… dus moet toch wel mijn eigen merk zijn. Maar je kan die flesjes ook gebruiken om die te vullen met jouw merk! En zo is het maar net!. Wassen van kleding kan ook nog in het hotel.. Cheers! Dank voor de reminder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *